دوربین مداربسته چیست؟
واژه دوربین مدار بسته برگردان فارسی کلمه انگلیسی closet circuit television یا به اختصار cctv می باشد. معنی لغوی آن جعبه جادویی مدار بسته است و به دوربین هایی گفته می شود که در جای خود ثابت اند.
دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی اطلاق می گردد که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد.
نخستین سیستم مداربسته در سال ۱۹۴۲ میلادی توسط شرکت زیمنس آلمان به منظور مشاهده پرتاب موشک های v2 نصب شد. یک مهندس آلمانی بنام “والتر بروچ” مسئول نصب این سیستم بود.
در آمریکا اولین تبلیغ دوربین مداربسته در سال ۱۹۴۹ مربوط به محصولی با نام “وریکون” بود که در تبلیغات گفته میشد به مجوز دولتی نیازی ندارد.از آن پس سیستم های ضبط تصاویر دوربین مداربسته در برخی پایگاه های فضایی بزرگ جهت ضبط تصاویر پرتاب موشک ها بکار گرفته شد و خیلی زود روی موشک ها نصب شد تا جایی که تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال کرد.
انواع دوربین های مداربسته از نظر فرمت و بستر ارتباطی کدامند؟
صرف نظر از ظاهر دوربینها ، از نظر فرمت و سیستم ارتباطی دوربینهای مداربسته به دسته بندی های زیر تقسیم می شوند.
دوربین های آنالوگ ANALOG
این دوربینها قدیمی ترین نوع دوربین های در بازار هستند که دیگر کمتر کسی از آنها استفاده می کند. بستر ارتباطی آنها کابل کواکسیال RG می باشد و از نظر کیفی با معیار تی وی لاین TV LINE یا TVL سنجیده می شوند. بنابراین دوربینهایی که در مشخصات آنها عبارت TVL را می بینید آنالوگ هستند. و نویز پذیری بالایی دارند.
دوربین های HD که اصلاحا آنها را با نوع سیستم کدگذاری آنها نظیر AHD، Turbo HD ، HDCVI و … نیز می شناسند دوربینهایی هستند که از بستر آنالوگ کابل کواکسیال استفاده می کنند اما سیگنال آنها دیجیتال است به همین دلیل دارای کیفیت مطلوبی هستند . معیار سنجش کیفیت تصویر این دوربین ها مگاپیکسل است و به دلیل ارزان قیمت بودن آنها و کیفیت بالای آنها نسبت به سیستم های آنالوگ جزو دوربین های پرفروش دنیا محسوب می شوند. دوربینهای اچ دی بیشتر مناسب محیط های خانگی و جاهایی هستند که تعداد دوربین و همچنین متراژ کابل کشی بالا نیست.
دوربین های تحت شبکه IP
حرفه ای ترین و با کیفیت ترین دوربین های حال حاضر در بازار دوربینهای IP هستند. این دوربین ها از طریق کابل شبکه به دستگاه ضبط تصاویر متصل می شوند و هر دوربین مانند یک کلاینت در شبکه IP می گیرد. معیار سنجش کیفیت آنها نیز MP مگا پیکسل است. این دوربین ها قادرند از کلیه مزایای تحت شبکه بودن استفاده کنند به عنوان مثال در جاهایی که کابل کشی زیاد است می توانند نود بندی و سوئیچ بندی شوند و طبق الگوریتم های مختلف در شبکه طراحی و نصب شوند. این دوربینها مناسب اماکن بزرگ و جاهایی می باشند که کیفیت اهمیت زیادی دارد.
به ایمن صنعت خوش اومدید 🥇 هر خدماتی نیاز داشتید ما با بیشترین تخفیف در خدمت شما هستیم