دوربین مداربسته انواع مختلفی دارد و می دانیم که دوربین مداربسته به کلیه دوربین هایی گفته می شود که در محل خود ثابت بوده و تصاویر را به یک یا چند محل ارسال می کنند. از آنجا که اغلب این دوربین ها در حفاظت، نظارت و سیستم های مانیتورینگ امنیت بکار می رود این واژه بیشتر به همین حیطه بر می گردد اما معنی فنی آن حتی دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز دربر می گیرد. جهت نصب و سفارش انواع دوربین های مداربسته می توانید با شماره ۰۹۱۲۶۷۸۸۳۷۸ تماس بگیرید.
دوربین مداربسته آنالوگ (Analog CCTV) یک تجهیز الکترونیکی است که برای دریافت تصاویر و تبدیل آنها به سیگنال های الکترونیکی از آن استفاده می شود. این کار در دوربین های مداربسته به وسیله حسگر الکترونیکی دوربین یا Imaging Sensor صورت میگیرد. این حسگر میتواند یکی از انواع CCD یا CMOS باشد. دوربین های مداربسته آنالوگ نسل قدیمی تر از سیستم های مداربسته را تشکیل می دهند که امروزه رفته رفته در حال از رده خارج شدن هستند. این دوربین ها در مقایسه با دوربین های شبکه یا دیجیتال از عیب های بزرگی برخوردارند که یکی از بزرگترین آنها محدود بودن کیفیت تصویر این دوربین هاست. برای آشنایی بیشتر با دوربین آنالوگ برروی لینک کلیک کنید.
تکنولوژی دوربین مداربسته HD-TVI مخفف اصطلاح High Definition Transport Video Interface یک تکنولوژی آنالوگ و با کیفیت بالا برای انتقال تصاویر دوربین های مداربسته است. این تکنولوژی در راستای افزایش رزولوشن تصویر در دوربین های آنالوگ در کنار تکنولوژی های IP، AHD، HDCVI و HDSDI ابداع شده است. تکنولوژی دوربین مداربسته ی TVI موسوم به HDTVI همانند دوربین AHD یک تکنولوژی دیجیتال بر بستر آنالوگ می باشد. برای آشنایی بیشتر با دوربین های hdtvi می توانید برروی لینک کلیک کنید.
دوربین های مدار بسته AHD در مقایسه با دو نوع قبلی، از کیفیت نسبتاً پایینتری برخودار بوده، اما استفاده از محصولات دارای تکنولوژی AHD مقرونبهصرفهتر است. محصولات ای اچ دی اوپن سرس بوده و دارای تنوع بسیار زیادی هستند. در ساخت دوربین های مدار بسته AHD از چیپهای مختلفی از جمله Sony، Pixel Plus، Optina، Omni Vision، Next Chip و غیره استفاده میشود. لازم به ذکر است کیفیت برخی از چیپها مانند Sony بالا بوده و محصولات دارای این چیپها با محصولات TVI و CVI از نظر کیفیت تصویر قابل رقابت هستند.
دوربین مداربسته دیجیتال hd نسل جدیدی از سیستم های مداربسته است. دوربین های دیجیتال مداربسته در ابتدای ورود به بازار مزایای کمی نسبت به دوربین های انالوگ داشتند. اما با گذشت زمان و پیشرفت علوم دیجیتال، این دوربین ها هر روز بیشتر رایج شدند. یکی از انواع دوربین های نظارت تصویری، دوربین مدار بسته دیجیتال است. این نوع دوربین به دوربین HD نیز معروفمی باشد و HD مخفف کلمه لاتین High definition می باشد. دوربین مداربسته دیجیتال با استفاده از ای پی فعالیت می کند.
دوربین مداربسته تحت شبکه ip در سال ۱۹۹۶ برای اولین بار توسط شرکت axis به بازار راه یافت. همه شرکت های سازنده دوربین مداربسته تحت شبکه از پروتکل های اختصاصی خود استفاده می کنند . به همین دلیل تنها در صرتی امکان استفاده همزمان از این دوربین ها موجود است که تکنولوژی Onvif برای دوربین ها فراهم شده باشد. به نوعی این دوربین ها را می توان به دو دسته از لحاظ ثبت و ذخیره تصاویر تقسیم بندی کرد. دسته اول دوربی هایی هستند که برای ذخیره ی تصاویر به طور قطع به یک سیستم مرکزی nvr لازم دارند اما برخی از این دوربین ها دارای رم بوده و می توانند تصاویر را در رم خود بدون نیاز به nvr ذخیره نمایند.
دوربین های دام از جمله رایج ترین نوع دوربین های مداربسته هستنند. اصطلاح دام (Dome) به معنای گنبد است. همانطور که از نام این دوربین ها مشخص است اصطلاح دام به شکل بدنه این نوع از دوربین های مداربسته اشاره دارد.
دوربین های دام در کیفیت های متفاوتی به صورت آنالوگ ، آنالوگ HD و شبکه وجود دارند و از نظر کیفیت تصویر محدودیتی ندارد. البته در مورد دوربین های آنالوگ باید بگوییم که منسوخ شده اند و جای خود را به دوربین های آنالوگ HD داده اند. این دوربین ها را می توانید از کیفیت تصویرهای ۲ مگاپیکسلی تا کیفیت تصویرهای ۸ مگاپیکسلی خریداری نمائید.
دوربین های گردان را با نام های متفاوتی میشناسند بعضی از این نامها عبارتند از PTZ، Speed Dome، Fast Dome و … این دوربین ها دارای قابلیت گردش در جهات مختلف و (معمولا) زوم کردن در یک زاویه خاص هستند. این دوربین های معمولا دارای یک بدنه دام شکل و یک پایه با توجه به شرایط نصب هستند. کاربرد اصلی دوبین های دام برای نظارت محیطهای وسیع مانند سوله هاست. استفاده از این دوربین ها به یک اپراتور نیاز دارد و در صورتی که در محل کسی برای تنظیم و مانیتورینگ دوربین حضور نداشته باشد دوربین تنها نقش یک دوربین عادی را بازی خواهد کرد.
دوربین های بولت معمولا کاربردی بیرونی دارند. با توجه به ضد آب بودن بدنه (IP66 بودن) این دوربین ها و شکل خاصشان این دوربین های برای محیطهای بیرونی یا شرایط سخت آب و هوایی مناسب هستند.
این دوربین ها در کیفیت های متفاوتی به صورت شبکه و آنالوگ ساخته می شوند و از نظر کیفیت تصویر محدودیتی ندارند. توجه داشته باشید که ضد آب بودن دوربین بولت به معنای امکان غوطه ور کردن آن در آب نیست.
دوربین مداربسته فیش آی یا به اصطلاح دوربین چشم ماهی( Fisheye ) به دلیل همان لنز فیش آی روی دوربین می تواند زاویه دید حدود ۳۶۰ درجه داشته باشد و بخاطر زاویه دید ۳۶۰ درجه و ۱۸۰ درجه به آنان دوربین پانوراما ( Panorama ) نیز گفته می شود. در فضاهای بزرگ ، زاویه دید دوربین مداربسته ویژگی مورد توجهی به حساب می آید.
دوربین مداربسته مینیاتوری، دوربین مداربسته ای است که اندازه کوچکی دارد. امکان دارد بدنه خود دوربین مداربسته مینیاتوری کوچک نباشد، اما لنز این دوربین ها به اندازه ای کوچک است که معمولا می توان از طریق ایجاد سوراخی کوچک، تصاویر را به وسیله این دوربین ها ثبت کرد و بدنه دوربین را پشت سطحی مثل میز، صندلی، گلدان یا تابلو مخفی کرد.
دوربین های مینیاتوری معمولا در محیط هایی استفاده می شوند که نیاز به مشاهده تصاویر به صورت غیر محسوس وجود داشته باشد. به عنوان مثال اگر در ساختمان مسکونی یا اداری خود، به فعالیت های مشکوکی مظنون هستید، می توانید به آسانی و نصب و راه اندازی دوربین مداربسته مینیاتوری در محل مورد نظر، افراد، رفت و آمدها و فعالیت های آن ها را تحت نظر بگیرید.
از لحاظ ساختار و عملکرد، دوربین مدار بسته حرارتی تا حدود زیادی به دوربین معمولی شباهت دارد. در دوربین مدار بسته معمولی ، نور محیط باعث بوجود آمدن تصویر می شود از این رو در صورتی که شدت نور محیط کم شود ، کیفیت و وضوح تصویر دوربین مدار بسته معمولی هم افت می کند . در صورتی که در دوربین حرارتی یا Thermal Camera ، دوربین با استفاده از پرتو های مادون قرمز و گرمایی که از اجسام متساطع می شود، تصویر برداری کرده و یک تصویر سیاه و سفید از اجسام ارائه می دهد.
دوربین مداربسته سیمی برای اتصال به دستگاه نیازمند وجود یک بستر فیزیکی یا همان کابل است که بسته به نوع دوربین می تواند کابل کواکسیال یا کالب شبکه باشد. این نوع دوربین ها با توجه به برخورداری از حداکثر پهنای باند و سرعت، ارتباطی با حداکثر پایداری و بدون وقفه ارائه می دهند. دوربین های مدار بسته سیمی در مقایسه با دوربین های بی سیم امن تر هستند چرا که امکان هک شدن و شنود اطلاعات در میانه راه وجود ندارد.
دوربین مداربسته بی سیم می تواند بدون وجود کابل و بستر فیزیکی، تصاویر را با استفاده از امواج وایرلس انتقال دهد. یکی از بزرگترین مزیت های این نوع دوربین، جابجایی آسان آن ها است که باعث شده در مقابل دوربین های سیمی که برای جابجایی نیاز به تغییراتی در طول کابل دارند، برگ برنده را داشته باشد. یکی از معایب دوربین های سیمی می توان به این موضوع اشاره کرد که اگر در میانه راه دیواری بتنی قرار داشته باشد ممکن است اختلالاتی در ارتباط شما به وجود بیاید.